Innhold:

Hva er Høiskolens Chemikerforening?

Høiskolens Chemikerforening (HC) er linjeforeningen for studiet industriell kjemi og bioteknologi. HC er en av de største bidragsyterne til det gode miljøet som er mellom studentene på linja vår. Høiskolens Chemikerforening ble grunnlagt 8. mars 1915, og er derfor en av de eldste linjeforeningene i landet. Med sin lange historie følger det med mange spennende tradisjoner og morsomme arrangementer, selv om HC også hele tiden er i utvikling.

Høiskolens Chemikerforening har som mål å gi alle studenter ved industriell kjemi og bioteknologi et sosialt tilbud ved siden av studiene. Innenfor HC er det derfor et bredt spekter av undergrupper og sosiale grupper, som inkluderer alt fra orkester, kor og internteater, til vinklubb, Game of Thrones-gruppe og et eget fotballag, Chemie FK, som spiller i studentligaen i byen, for å nevne noen.

Selv om Høiskolens Chemierforening hovedsaklig jobber for tiltak ved siden av studiene, hjelper HC også til med å arrangere hjelpeforelesninger i fag i forbindelse med eksamen, salg av kompendier i utvalgte fag, samt å ha en god dialog og et godt samarbeid med NTNU.

HC-kontoret

HC har et eget kontor ved inngangen til Realfagsbygget mellom kjemiblokkene. Kontoret har to små sofagrupper, hvor man kan slå av en prat med andre Chemikere, spise lunsj eller bare slappe av.

Det er mulig å kjøpe Dahls pils eller brus fra “Ølfondet” på kontoret for hhv. 25 og 20 kr, kjøpe en kanne kaffe for 10 kr av “Kaffefondet”, og alt av salg av HC-effekter, medlemsskap og fagkompendier skjer på HC-kontoret.

Den ukentlige vaffeldagen med salg av vaffler til 5 kr avholdes også på kontoret.

Kontoret kommer til å være mye åpent i fadderperioden, slik at det er bare å komme innom hvis du lurer på noe eller vil slappe av litt.

HC-kontoret er et naturlig møtepunkt og tilholdsted for oss på Chemie, og vi håper at også dere nye i førsteklasse vil komme til å føle samme tilhørigheten til kontoret. Kart til kontoret.

Årlige arrangementer

HoestpHaest

HoestpHaesten er en årlig fest på Studenterhytta i bymarka som arrangeres på høsten. HoestpHaesten begynner med bålvors i skogen ved Studenterhytta eller med HyttepHaestvors på Chemiekjelleren. Busser blir satt opp for å frakte feststemte Chemikere til Studenterhytta, der det blir servert middag og god drikke. Etter maten gjøres spisesalen om til dansegulv, og HCs egne DJer og lyd- og lysteknikere sørger for topp stemning til langt på natt. I tillegg til et supert utvalg av øl og vin i baren, har Studenterhytta også fasiliteter som badstu, stamp og soveplasser, så det er ingen grunn til å dra tidlig hjem. For de som velger å overnatte, venter en god frokost og oppsatte busser hjem dagen derpå. Det blir også satt opp busser ned fra Studenterhytta på natten, for de som ikke ønsker å sove over.

pHnockepHaest

pHnockepHaesten er immatrikuleringsballet til dere som begynner på Industriell kjemi og bioteknologi. pHnockepHaesten er en tradisjonsrik fest som holdes i Storsalen på Samfundet. Dresskode er studentergalla – altså det fineste man har i skapet. Det kan derfor lønne seg å ta med dress eller kjole i bagasjen når man tar turen til Trondheim i august.

HC-Cup

Sportskomitéen i HC pleier å arrangere en fotballcup hver høst hvor hvert klassetrinn stiller med egne lag og konkurrerer mot hverandre. Cupen pleier å være tidlig i september men endelig dato er ikke satt enda.

Fjelltur

Litt lengre ut i september arrangerer sportskomitéen en fjelltur til et av fjellområdene i nærheten av Trondheim. Vi har variert mellom å bruke hyttene til turistforeningen eller å sove i lavo. Uansett er det veldig trivelig dra bort fra Gløshaugen en helg for å komme seg ut i naturen.

HoestpHaest

HoestpHaesten begynner med bålvors i skogen ved Studenterhytta, eller på kjelleren for de som ønsker det. Vi blir så busset opp til hytta hvor vi får servert middag, og utover kvelden kommer enda et busslass med resten. I tillegg til ølsalg, musikk og dansegulv, har hytta også fasiliteter som badstu og stamp så det er ingen grunn til å dra hjem tidlig. Det er alltid en god gjeng som sover over på hytta, mens resten blir busset hjem kl. ett og halv tre.

Kjemidagen

Kjemidagen er en bedriftsdag som arrangeres av Industrikomitéen til HC og Timini (linjeforeningen for nanoteknologi). Et titalls bedrifter inviteres til Gløshaugen for å markedsføre seg for oss studenter. Dette er en kjempegod mulighet til å få et innblikk i hvilke bedrifter som er aktuelle for oss etter endt studie. Det er også muligheter for å snakke med bedrifter angående sommerjobb.

Adventskonsert

Når det nærmer seg advent og eksamenstid, arrangerer HC en egen Adventskonsert for å gi Chemikerne en pause i studiene og å synge julen inn. Innslagene kommer fra de ulike undergruppene i HC, deriblant koret vårt “Laborachorium” og orkesteret vårt “TapHel og Toddy”, i tillegg til andre som ønsker å opptre. HCs egne lyd- og lysteknikere (Audiochromatene) ordner med det tekniske rundt konserten. Det blir også servert pepperkaker og gløgg. Dette er en fin avkobling før eksamenslesinga setter inn.

Vinterblotet

Høiskolens Chemikerforening ble stiftet 8. mars 1915, og i forbindelse med dette setter HC hvert år av en uke i mars til feiring. Denne uken kalles Vinterblotet, og den syv dager lange feiringen er noe av det morsomste som skjer i løpet av året i linjeforeningen! Årets Vinterblot markerer 100-årsdagen til HC, og feiringen blir derfor enda større og mer spektakulær enn vanlig! Arrangementer i løpet av Vinterblotet som er verdt å merke seg, er drikkelek-festen Ølympiaden, egenoppsatt musikal (kalt Chemikalen), en ny HyttepHaest på Studenterhytta tilsvarende HoestpHaesten, drikke-skirennet Gaukrenn, en storslått gallamiddag kalt StoorpHaesten, nachspiel-frokost på Chemiekjelleren kalt pSillis, samt mye mye mer! Vinterblotet samler Chemikere fra alle klassetrinn, uteksaminerte Chemikere, professorer ved NTNU, utenlandske kjemistudenter fra vennskaps-linjeforeninger og andre venner av HC til en eneste stor feiring, og gjør denne festuken til en opplevelse du ikke vil gå glipp av!

Chemie Grand Prix

Chemie Grand Prix arrangeres på våren og er et arrangement der kjemistudenter opptrer med egenkomponert show. Hvert klassetrinn har et eget bidrag, i tillegg til at en del undergrupper og andre gjesteinnslag pleier å delta. Konferansiér for kvelden er selveste Jostein Pedersen som også er DJ senere på kvelden når festen fortsetter på et utested i byen. Chemie Grand Prix pleier å være i et auditorium på skolen og er svært populært blant Chemikere og andre studerende på Gløshaugen. Arrangementet foregår slik som det tradisjonelle Melodi Grand Prix, med poeng fra ulike land, for deretter å kåre kveldens vinner av CGP.

Dette var kun en liten oversikt over hva som skjer i HC i løpet av året. I tillegg er mange små arrangementer som varierer litt fra år til år, og mye annet som ikke fikk plass her. Spør fadderne dine om hva de synes om de ulike arrangementene – de har helt sikkert mye å fortelle!

HCs oppbygning

Høiskolens Chemikerforening har mange engasjerte studenter som driver foreningen på daglig basis. Foreningens styre består av syv studenter som i helhet har ansvar for daglig drift og administrative oppgaver. Representasjon utad på Gløshaugen er også viktig. Styret har mye kontakt med andre linjeforeninger i tillegg til Fakultet for Naturvitenskap og Teknologi og instituttene som er underlagt fakultetet.

Lederen av foreningen er pHormand/pHorquinde og PR-SjaepH er fungerende nestleder. Secretausen er foreningens sekretær og Kasserer er økonomiansvarlig. I tillegg til disse sitter også KjellersjaepH, IndustrisjaepH og pHaestsjaepH i Styret.

I tillegg har HC flere undergrupper med ulike ansvarsområder:

 • Industrikomiteen arrangerer bedriftspresentasjoner
 • pHaestkomiteen arrangerer de største festene som f.eks. pHnockepHaest, HoestpHaest og StoorpHaest
 • Kjellerstyret drifter HCs studentpub på Moholt med ukentlige arrangementer i helgene
 • Sugepumpen gir ut foreningens studentavis
 • Sportskomiteen arrangerer sportslige arrangementer som f.eks. fjelltur, skitur og diverse turneringer
 • Jubileumskomiteen har ansvar for 100-års-jubileet som ble feiret mars 2015
 • Fadderkomiteen har ansvar for fadderperioden
 • Utenrikskomiteen arrangerer utenlandsturer deriblant den årlige turen til Åre i Sverige i januar og Finlandsturen i november
 • Audiochromatene drifter foreningens lyd- og lysutstyr
 • Arrangementskomiteen har ansvar for diverse arrangementer som Adventslunsj, Ølympiade, pSillis og 17.mai-frokost
 • Arkivarene har ansvar for foreningens arkiv
 • Webkom drifter blant annet HC sine nettsider og e-postlister
 • Wettrekomiteen arrangerer den årlige WettrepHaesten på Kvilhaugen gård der det blant annet deles ut stipend til studenter

Komiteene som står for sang og underholdning er CHIT, TapHel og Toddy og Laborachorium. Undergruppen Pyrogruppa sørger blant annet for klasse IV fyrverkeri og flammeblåsing. Herrefotballaget Chemie FK spiller i Trondheims studentliga. Cornu Aureum er foreningens ridderskap, og består av personer som har lagt inn en spesielt stor innsats for HC.