TapHel & Toddy

I 1967 oppstod det et studentorkester knyttet til Høiskolens Chemikerforening ved kjemiavdelingen på NTH. Dette orkesteret blusset opp og døde hen med mer elle mindre jevne mellomrom, da gjerne i forbindelse med UKA. Dette var starten på dagens TapHel & Toddy. I 1987 bestemte en gjeng med Leif Arne Kjeldsberg i spissen seg for å danne et permanent orkester, og de satte i gang med å samle folk og innkjøp av instrumenter og noter. Siden har TapHel & Toddy bestått fram til i dag.

Etter en liten nedtur i 1990, greide T&T å snu trenden og ble etterhvert en fin og sammensveiset gjeng. Koieturer ble innført, noe som ble en umiddelbar suksess! Våren 2005 fremførte T&T en konsert i forbindelse med Høiskolens Chemikerforenings 90-års jubileum, og ble en stor suksess med mange positive tilbakemeldinger. Etter en ny nedtur i 2013 har T&T tatt seg opp igjen etter høsten 2016, og består nå av 10-15 faste medlemmer. 

TapHel & Toddy har et bredt reportoar. Vi foretrekker livlige og svingende toner, og blant våre suksessfulle nummer kan vi bl.a. nevne "Icecream", "Just a Gigolo" og "Olsenbanden". Vår ærværdige kjenningsmelodi er "Holmenkollmarsj". Som ethvert ekte og seriøst orkester har selvfølgelig T&T uniformer. Denne består av labfrakk og burgunderrød berret. En kan tydelig se hvem som er nye og gamle ut fra labfrakkene, da år med musisering i TapHel & Toddy fører med seg mange buttons og mye søl av toddy, jord og tusjskriving. 

Vi deltar på diverse arrangementer som studentorkesterfestivalen SMASH, Chemikernes Finlandstur og Chemie Grand Prix. I tillegg spiller vi selvsagt på 17. mai og drar på Koietur hvor vi har generalforsamling med valg av nytt styre. TapHel & Toddy eier noen instrumenter selv, men vi er stadig på jakt etter "nye" for å dekke behovene. En del medlemmer disponerer eget instrument, og vi har derfor stort sett klart oss. Som navnet TapHel & Toddy tyder på driver vi ikke bare med TapHel, men også med Toddy. Ved spilleoppdrag kombinert med festlige anledninger koker T&T alltid opp "litt" Toddy. Vanligvis er dette vår egen ToddysjaepH sitt ansvar. 

Vi er avhengig av rekruttering for å holde aktiviteten i gang. Øvinger avholdes i K26, 1. etg. kjemiblokk 4, hver tirsdag kl 18.15. Da spiller vi først, før vi spiser kake og koser oss. TapHel & Toddy satser først og fremst på å ha det gøy, og medlemsskap gir en utmerket sjanse til å bli kjent med andre studenter og kjemimiljøet. Ikke nøl, selv om du har lagt instrumentet på hylla for mange år siden! 

Følg oss på @taphelogtoddy på instagram!